[pic=76_1284323620.JPG][pic=76_1284324062.JPG][pic=76_1284323803.JPG][pic=76_1284323754.JPG][pic=76_1284323694.JPG][pic=76_1284323665.JPG][pic=76_1284323584.JPG][pic=76_1284323532.JPG][pic=76_1284323469.JPG][pic=76_1284323240.JPG][pic=76_1284323159.JPG][pic=76_1284323125.JPG][pic=76_1284323034.JPG][pic=76_1284323000.JPG][pic=76_1284322969.JPG][pic=76_1284322561.JPG][pic=76_1284322507.JPG][pic=76_1284322461.JPG][pic=76_1284322437.JPG][pic=76_1284322417.JPG][pic=76_1284321675.JPG][pic=76_1284321643.JPG][pic=76_1284320672.JPG][pic=76_1284320575.JPG][pic=76_1284320498.JPG][pic=76_1284320465.JPG][pic=76_1284323959.JPG][pic=76_1284323937.JPG][pic=76_1284320428.JPG][pic=76_1284324604.JPG][pic=76_1284320378.JPG]De bezoekers kwamen na 10' op voorsprong. Na een foutje in de thuisdefensie kon Dennis Huygaerts simpel onder doelman Niel De Booj inschieten. De thuisploeg bleef echter vlot combineren en vooral kansen bij mekaar voetballen. Een prima keepende Iwan Sels hield het bezoekende doel blank: 0-1 bij de rust. Na de rust herschikte trainer Verelst zijn pionnen. VC Herentals drukte de bezoekers weg en scoorde eerst via een prachtig schot van Jurgen Bertels. Hij rondde een voorzet van Luyckx in de 52' prima af. Twee minuten later was het opnieuw bijna raak. Verbert kon een strakke voorzet bijna inkoppen maar zijn kopbal werd gered door Sels. Van Branteghem kwam te laat om de rebound binnen te tikken. In de 64' werd het 2-1 via Van Brantegem. In de 78' nam de thuisploeg alle twijfel weg. Jurgen Bertels nam een vrijschop en de bal werd door de bezoekende verdediging in eigen doel verwerkt: 3-1. VC Herentals trekt zaterdagavond naar Verbr. Balen.[i]Foto's Guy Verstraeten guy594photography.com / verslag Ludo Coenen & Guy Verellen / ThalsFM Nnieuws[/i] [i]Bekijk de VC-actiefoto's onderaan.[/i][i]Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC / ThalsFM:[/i]Na de recente zes op zes wou Herentals voor eigen volk een vervolg breien aan de mooie competitiestart. Bij de thuisploeg ontbrak Samuel Vandecraen zodat Van Ende opnieuw in de basis verscheen. De bezoekers pronkten met 4 op 6 net onder Herentals in het algemene klassement.De thuisploeg probeerde de goede intenties meteen in kansen uit te drukken. Hassounfi’s voorzet werd door doelman Sels net onder de lat worden weggetikt. Toch werd het vrij snel duidelijk dat White Star zich niet zou ingraven, integendeel, het bleek een goed voetballende ploeg die inzet aan techniek koppelde. Geets probeerde het vanop afstand, echter zonder groot gevaar. Niet veel later was het echter wel prijs, Huygaerts kreeg aan de tweede paal teveel vrijheid en schoot de bezoekers genadeloos op voorsprong, net als vorige week was Herentals dus op achtervolgen aangewezen. Kristof Benijts was de eerste die aan de overkant een poging waagde maar zijn schot belandde in het zijnet. Aan de overkant dreigde Daelemans maar ook die bal verdween aan de verkeerde kant van het doel. Na een halfuur wedstrijd probeerde Herentals een versnelling hoger te schakelen. Heylen zag zijn plaatsbal door Sels uit doel geranseld worden en ook Verbert kon in de herneming niet scoren. De laatste kans van de eerste helft kwam op naam van Benijts maar ook hij kon de bordjes niet in evenwicht brengen.[b]VC: ijzersterke tweede helft [/b]Tijdens de rust werd Benijts in de kleedkamer gelaten voor Luyckx en die had onmiddellijk een voet in de gelijkmaker van de thuisploeg. Lars zette de bal perfect voor doel waar de inlopende Bertels de bal in één tijd tegen de touwen werkte. Het doelpunt waar Herentals op hoopte kwam er dus gelukkig snel na de pauze. Nog geen minuut na het verlossende doelpunt kon Van Brantegem Herentals bijna op voorsprong brengen. Luyckx was opnieuw de aangever maar Nathan geraakte in de korte hoek niet voorbij Sels. Even voorbij het uur lukte het dan wel, Luyckx bediende opnieuw Van Brantegem die erg knap de 2-1 scoorde. De veer bij de bezoekers leek helemaal gebroken en het was de thuisploeg die de wet dicteerde. Bij een hoekschop van Luyckx kopte Spiessens maar net over doel. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd verwierf Herentals zekerheid over de zege. Bertels zag een vrije trap door een White Star speler met het hoofd verlengd worden in eigen doel. We geven het doelpunt graag op naam van Jurgen die “uit de spotlights” opnieuw een sterke wedstrijd speelde. Ook de laatste kans was voor de thuisploeg, Hassounfi zijn voorzet werd door Verbert in één tijd op de slof genomen maar zijn schot zoefde over. In de slotminuten mocht Sanou zijn eerste spelminuten rondmaken voor Herentals maar aan de score veranderde echter niets meer.Herentals bleek dankzij een ijzersterke tweede helft dus ook een maatje te groot voor White Star en telt samen met Antonia als enige ploeg nog het maximum van de punten. Volgende week staat er een zeer moeilijke verplaatsing naar Balen op het programma, een ploeg die zijn plaats in de subtop van het klassement meer dan waard is. De wedstrijd is op zaterdagavond op 19.30u. Supporters, op post.